Rush

By: rush luv nur

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Thursday, 2-Apr-2009 06:09 Email | Share | | Bookmark
Bermain

 
Hey 'Ayn!
Penatnya!

Suka melihat dia bermain!


Tuesday, 30-Dec-2008 07:19 Email | Share | | Bookmark
She's Our Girl!



Dia dah pandai buat memek muka...



Tengah minum susu...


This is about 'Ayn again..Qurratul 'Ayn our girl.She is reaching 7 months this 8th January 2009.
Perkembangan setengah tahun 'Ayn adalah :-
a) Leher sudah keras..so kepala dah boleh pusing-pusing dgn bertambah-tambah aktif lagi.
b) Tangan dia dah pandai meramas-ramas brg dgn cekap..Selalu jugak mengemas barang di kerusi makannya.
c) Gigi bawahnya sudah bertambah tajam.
i) Apabila menyusu mama directly,ada masa dia suka tarik-tarik puting sekuat hatinya..
Aduh 'Ayn! Sakitnya...Lepas tu 'Ayn akan senyum-senyum kat mama.
ii) Suka menggigit Papa jugak.Gigit Papa di jari,di bahu.Papa selalu terjerit-jerit bila 'Ayn gigit
sekuat hati
iii) Gigi atas 'Ayn mcm nak tumbuh..
d) 'Ayn menyondol-nyondol kepala bila dalam 3 bulan gitu...pastu mula la berguling-guling especially kalau diletak atas katil mama n papa
e) Bila 'Ayn mula merangkak,bermulalah episod tangis-menangis sbb nak imbangkan badan dan nak kuatkan tangan,kaki dan dada.
f) Tapi bila dah kuat merangkak-show off lah ...ceh bukan main lagi gerak-gerak.
g) 'Ayn dah boleh duduk jugak..Mama n Papa belikan 'Ayn Bumbo Chair.Hijau striking gitu.Last week,she managed to take out her tiny legs from Bumbo Chair.Papa gelak je tengok 'Ayn.
h) Terkini-'Ayn dah menguatkan kaki utk bergayut di katilnya...dia dah boleh berdiri full!Tapi with support lah.That's why mama n papa ingat nak beli walker.But we are still surveying..sambil-sambil 'Ayn makin kuat membangunkan dirinya..hehehe
i) Suaranya pulak..Masya-Allah semakin kuat.Kat taska-dia lah terkuat.'Ayn boleh jadi penyanyi saprono.



Monday, 8-Dec-2008 14:18 Email | Share | | Bookmark
Flashback Cuti -Kenduri Kahwin Mak Ngah Rafidah

Masa menunggu pengantin sbl akad nikah
Hai Mama sayang...
Antara keluarga sebelah pengantin lelaki
View all 6 photos...
Sedikit informasi :-
Kenduri Mak Ngah 'Ayn di Kedah.Suami Mak Ngah pun dari Kedah juga.Namanya Khairul Asyraf.Mak Ngah 'Ayn bekerja sbg cikgu (a.k.a ustazah) di Penang dan Pak Ngah 'Ayn pula seorang polis di Sabah.
Ini adalah sebahagian daripada gambar-gambar kami sempat ambil pada hari kenduri di rumah Tok dan Wan.
Kenduri sebelah pengantin lelaki kami tak sempat nak pegi..sbb kami dah nak balik dah time tu.

So to Mak Ngah ,Selamat Pengantin Baru Mak Ngah..semoga berbahagia ke anak cucu.............
Daripada: 'Ayn,Mama n Papa


Monday, 1-Dec-2008 15:45 Email | Share | | Bookmark
Aqiqah 'Ayn & "Trim Rambut" 'Ayn

Tok Bidan dan Tok tgh pujuk 'Ayn
Mama tgk 'Ayn dari jauh jer
Cukur belakang nak trim je...buang part rambut yang tak elok..
View all 17 photos...
Majlis Aqiqah 'Ayn dibuat secara ringkas je kat Kedah ni.Tak mcm di tempat mama, satu majlis akan dibuat siap dgn gunting-gunting sikit rambut baby dan marhaban sekali.Baby akan dihias lawa-lawa.

Kat Kedah, cukur /gunting jambul dibuat ringkas je tak sekali dgn hari aqiqah.Sembelih kambing dibuat sekali dgn kenduri Mak Ngah 'Ayn.Di sini, sembelih-sembelih terus masak..so dagingnya amatlah fresh.Kepada sesiapa yang suka makan daging kambing-best lah..Mama tak suka dan tak pandai makan kambing! So tak terliur pun.Papa plaks frust sbb tak sempat nak merasa betul kambing 'Ayn ...cepat je habis sbb ramai org aim daging kambing!

Ingatkan nak cukur rambut 'Ayn ni..tp mcm kesian la plaks kan..takut anak mama ni tak selesa nak tido....Rambut 'Ayn ni tak betul sgt ..ada yg gugur jugak waktu awal2 dulu.Kalau waktu kecik-kecik dicukur satu kepala , mungkin lagi cantik kot.

Asal-asal tak cukur sbb nenek sebelah mama tak nak dicukur.Tok dan Wan sebelah papa nak cukur..mcm conflict of interests pulak.. Mama dan Papa pulak , tak kisah sbb cukur untuk bayi yang baru lahir kan sunah nabi?


Wednesday, 22-Oct-2008 16:01 Email | Share | | Bookmark
'Ayn ,Mama n Papa @ E'id Mubarak 2008

Berkepit dgn Papa
Sweetie..
Dgn Mama
View all 5 photos...
Raya tahun ni Mama n Papa ada 'Ayn untuk beraya bersama.'Ayn jadi tumpuan semua orang raya tahun ni.Al-maklumlah 'Ayn kan orang baru.Duit raye pun 'Ayn dpt banyak ye sayang?Simpan duit raya kat Bank ye 'Ayn...



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net